Меню
Гвиански ром El Dorado - 21 годишен, 0.7л

Този богато изработен ром е бил оставен в дъбови бъчви в продължение на най-малко 21 години, след което е умело смесен, за да му се насладите максимално.

21 годишният ром Ел Дорадо е създаден основно от ром, дестилиран от единственият функциониращ в света непрекъснат дестиллатор с патент „Coffey”, произхождащ от Енмор /от 1832г/. Мастер Блендера добавя и бленд от ромове, дестилирани на другите дестилатори в Демерара, за да се получи това изящно съчетание.

Различините видове ром отлежават в дъбови бъчви (от уиски и основно от бърбън) в Гвиана (Южна Америка), където климата е идеален за това. При температури от около 30-34 градуса процеса на оксидация е по-бърз и така се създават деликатни аромати. При тези условия, нежеланите съставки се абсорбират по-лесно от дъбовото дърво. Загубата на тези съставки се нарича още омекотяване и този процес продължава докато рома е в директен контакт с дървото. Повечето видове ром отлежават в използвани дъбови бъчви от бърбън, понякога повторно обгорени от вътрешната част за да се засили контакта с дървото.

Алкохол - 43%
Количество - 0.7л

Гвиански ром El Dorado - 21 годишен, 0.7л

206,90 лв.
Спестяваш:
Код:
В наличност
Моля, първо изберете разновидност.
Шрифт 1
Шрифт 2
Шрифт 3
Шрифт 4
Шрифт 5
Шрифт 6
Няма наличност
В наличност

  • Алкохолно съдържание (%): 43
  • Разфасовка (литри): 0.70
  • Отлежаване (години): 21
  • Вид питие: Ром

Този богато изработен ром е бил оставен в дъбови бъчви в продължение на най-малко 21 години, след което е умело смесен, за да му се насладите максимално.

21 годишният ром Ел Дорадо е създаден основно от ром, дестилиран от единственият функциониращ в света непрекъснат дестиллатор с патент „Coffey”, произхождащ от Енмор /от 1832г/. Мастер Блендера добавя и бленд от ромове, дестилирани на другите дестилатори в Демерара, за да се получи това изящно съчетание.

Различините видове ром отлежават в дъбови бъчви (от уиски и основно от бърбън) в Гвиана (Южна Америка), където климата е идеален за това. При температури от около 30-34 градуса процеса на оксидация е по-бърз и така се създават деликатни аромати. При тези условия, нежеланите съставки се абсорбират по-лесно от дъбовото дърво. Загубата на тези съставки се нарича още омекотяване и този процес продължава докато рома е в директен контакт с дървото. Повечето видове ром отлежават в използвани дъбови бъчви от бърбън, понякога повторно обгорени от вътрешната част за да се засили контакта с дървото.

Алкохол - 43%
Количество - 0.7л

Сравнение на продукти